onsdag 26. september 2012

Award

Joho.. Jeg har vært så heldig å fått en Award fra http://birgits-hobbyblogg.blogspot.no/. Tusen takk Birgitt. Dette setter jeg stor pris på og skal sende det videre til andre bloggere som jeg syns lager mye flott. det er visse regler for hva man skal gjøre videre når man får en Award. Og her er de: 1. Bloggen kan ikke ha mer enn 200 følgere, den tråkker fremdeles i barneskoene. 2. Man må fortelle om Awarden i sin egen blogg. 3. Man må legge inn en link til den man fikk Awarden fra, slik at den bloggen også blir mer kjent. 4. Gi Awarden videre til 5 andre og fortell dem om nomineringen. 5.Skriv disse reglene opp i bloggen din. Og her kommer mine 5 bloggere: 1.http://emblas-kanel.blogspot.no/. Dette er en flott dame som blogger om alt mulig, håndarbeid, kakebaking,snurrepipperier og mye mer. Hun skriver bra og man blir i godt humør av å besøke bloggen hennes. Anbefales. <b>2.http://beritsinehobbyer.blogspot.no/En blogg dame som sysler med mange ting Utrolig kreativ og flink. <i>3.http://bundingen.blogspot.no/. En dame som elsker håndarbeid og flotte turer. Man blir virkelig inspirert av å besøke bloggen hennes. <b>4.http://strikkelene-mitthobbyrom.blogspot.no/ En flott dame fra Alta. Har virkelig sansen for denne bloggeren. Hun er kreativ og lager mye fint. Alltid koselig å besøke bloggen hennes. <b>5.http://tingelingeling.blogspot.no/Også denne bloggeren er verdt ett besøk. Hun er flink med hendene og symaskinen og skaper mye fint. Skriver om mangt og mye. Artig å titte inn på denne bloggen.

Nytt til stuen.

Etter så mye positiv tilskudd på Karpathos, var det bare å få utløp for planene jeg hadde i hodet på turen hjem. Jeg viste nemlig at det lå en pakke å ventet på posten. Det var nytt trekk til sofaen som jeg har ventet på i flere måneder. Og her ser dere resultatet.
Hva syns dere? Jeg selv ble kjempe fornøyd. Stoffet var bestilt på Ikea og kostet rundt ca 4000,-. Selv om jeg ikke har Ikea sofa så var det så mye å velge i som passer til mange typer sofaer. Lurt å ta mål og sammenligne med målene på trekkene i annonsen på nett.
Og her er gardinene jeg kjøpte i Olumpos, kommet på plass. Før vi reiste hadde jeg noen malingsprosjekt. Malingen var tørket og nå har jeg fått møblene på plass. Bordet er ett gammelt klaffebord. Litt ujevn bordplate, men det gjør ikke noe. Krakken har jeg selv snekret i min pure ungdom. Litt maling og en pute og vips så var den som ny.
Deilig å kjenne at jeg har fått overskudd igjen. Nå skal jeg svinge meg rundt å få gjort noe husarbeid og en luftetur med Miro. Så blir det å ta frem garn og heklekroken. Ønsker dere alle en flott onsdag. Klem fra meg.

Påfyll

God morgen alle sammen. Ja da er vi kommet hjem igjen etter en fantastisk uke i Karpathos. Faktisk så var det første syden turen vår. Min kjære mann har slitt med flyskrekk og det har hindret oss i å dra på syden turer. I år har han tatt seg selv i nakken og vært på flere reiser med fly og han liker det. Jippi...
Etter å ha fått med oss soloppgangen fra flyvinduet, landing og innsjekking på hotellet, var det så og si strake veien til stranden.Her var det bare å legge seg rett ut og nyyyyyyte sola. Det var en himmelsk følelse etter den dårlige sommeren vi har hatt hjemme.
Vi reiste sammen med ett vennepar og hadde mange flotte opplevelser sammen med dem.Lattermusklene ble trimmet hver dag. Mye god mat og god drikke . Og vi handlet. Min venninne og jeg fant en butikk som var mitt i blinken for oss begge.
I fjellbyen Olumpos fant vi disse flotte gardinene. Byen var drevet av myndige kvinner som hadde all bestemmelsesrett og de lagde mye flott håndarbeid som de solgte.
Nå er vi kommet hjem. Jeg kjenner jeg fått påfyll og er klar for høsten og vinteren med mye håndarbeidskos og kreativitet. Joho.. da er det bare å sette i gang.

fredag 14. september 2012

Reiser

Fredag, og jeg har en uke ferie. Tjooghei. Det blåser og regner, men vi setter nesen mot Hellas. Det skal bli så deilig. Familien passer Miro og huset så da kan vi ha god samvittighet. Kofferten fant jeg frem for en uke siden, men nå er den pakket og klar. Så nå vil jeg ønske dere alle en riktig god helg. Tusen takk til dere som legger igjen så koselige kommentarer på bloggen min. Stor klem til dere alle.

torsdag 13. september 2012

En dag i september

Måtte bare vise dere disse flotte bildene av vår kjære Miro.
Dette er fra dagens tur med Miro. Det blåser bra og det er små kaldt. Og veivesenet kjører rundt og setter ned brøytepinnene. Naboen er på jakt, og det smeller kraftig rett ovenfor huset her. Tenker litt på den fine rådyr mammaen og kalven hennes som rusler like ved huset her. Håper og krysser fingrene for at alt går bra med dem. Klem til dere alle fra meg.

Veske av skjerfgarn

Hei alle sammen. Det er lov å forandre mening vel? Mens jeg hadde en tenkepause på hvilket prosjekt jeg skulle kaste meg på, startet jeg opp med å strikke skjerf av garnet Embla. Under veis ombestemte jeg meg og tenkte: Kanskje det kan bli en pute??? Men snipp, snapp snute, det ble en veske. Jeg la opp 8 masker og strikket ca 42 cm. Felte av. Så strikket jeg opp kant med restgarnet etter Skappelen genseren. Strikket også for i vesken.. Fort gjort, ferdig etter ett par kvelder med strikk.
Her om dagen var jeg på besøk til en kjekk dame. Hun er så flink til å strikke lester og hadde fått flere bestillinger på dem. Jeg fikk lov til å ta ett par bilder å vise dem frem på bloggen. Siden det er en vid mønster kant er dem kjempe flott å ha over støvletter eller lave støvler. Nå har jeg sendt bildet til min mamma og tipset henne om at jeg ønsker meg slike. Kunne jo ha strikket dem selv, men akkurat nå har jeg så mange andre planer.
Ellers så har jeg funnet frem dette gamle settet med saftmugge og glass. Dem har vært i familien i to generasjoner. Passer så godt på bordet i antikk kroken vår.

lørdag 8. september 2012

Skappel genseren.

Da ble jeg ferdig med Skappelen genseren. Her avbildet med ett nydelig skjerf jeg fikk i bursdags gave av min datter med fam. Deilig plagg å ha på seg en kjølig dag/kveld. Så nå er det store spørsmålet, hva skal jeg velge av nytt prosjekt, heklegarn eller strikkegarn?.Jeg får bruke noen timer på å spekulere. Nå skal jeg nyte helgen. I kveld sammen med gjengen fra jobb. Vi har leid ett lite lokale og det blir å nyte god mat og drikke. Ønsker alle dere der ute en riktig god helg. Her er ett par bilder av noen koselige naboer..:-)

torsdag 6. september 2012

Strikket hals.

God morgen alle sammen. I går hadde jeg "rydde i klær" dagen. Uværet fortsetter ute så det er en fin anledning til å rydde bort det meste av sommertøyet. Gensere og tykkere klær blir tatt frem. Da fant jeg denne halsen. Den har jeg strikket av "pom pom" garn. Strikket bare ett avlang stykke, brettet det og satte i to store knapper. Utrolig deilig å ha på. Myk og god.
Er det noen av dere som hadde en slik lue som liten? Denne heklet min mamma til meg. Har prøvd å finne oppskriften, men har ikke lykkes enda. Jeg skal ta den med til henne, så kanskje hun husker hvordan hun heklet den. Mønsteret er så artig, ser ut som det er flere dobbelstaver heklet sammen for å få den boblen. Jeg hørte at det var en dame i Kristiansund som heklet slike luer til voksne jenter. De var skikkelig populære..:-)
Klem til dere alle fra meg.

tirsdag 4. september 2012

Give away hos Strikkelene

http://strikkelene-mitthobbyrom.blogspot.no/. Dette er adressen til en flott dame fra Alta. Hun har 1 års jubileum og feirer det med give away. Du kan se bildet av den på side menyen her. Jeg anbefaler alle å besøke hennes blogg. Hun er kreativ og har inspirert meg mye. Klem fra meg.

Tante er fortsatt gal. Jubileum

Joho. Nå har den kjekke bloggeren "Tante Er Fortsatt Gal" jubileum. Hun feirer at hun har hatt 300.000 besøkende på bloggen sin. Det er ikke rart for det er alltid så kjekt å besøke henne. Ta en titt du og.

mandag 3. september 2012

September

En arbeidshelg er over og i dag har jeg fri. Våkner opp til ett skikkelig ruskevær, det er tydelig at vi har gått inn i september måned. Men hva er ikke bedre enn å kroe seg i sofaen med strikketøyet og bare gløtte ut av vinduet på regnet som pisker mot ruta. Fikk også lyst til å endre litt på utseendet på bloggen. Det er jo høst og da er det på tide å fjerne bildet av hvitveisen..:-) Utpå dagen lysner det og Miro og jeg får gått vår daglige tur. Bare deilig med vinden og små yr i ansiktet. Tok noen bilder med mobilen:
"En liten bekk blir snart te ei elv", synger Åge Aleksandersen
Nei det er ikke tvil, høsten er kommet. Denne uken har den første høststormen meldt sin ankomst her ute ved havet. Da er det om å gjort å få berget det som berges kan av uteting og tang. Å så er det veldig kjekt om en har ett roterom som jeg har. Egentlig skulle jeg ha pusset opp det rommet, meeeen , det er så mye annet som skulle ha vært gjort først. Nå holder jeg på med malings prosjekt der inne.
Og her har jeg også en kurvkiste full av garn,stoffer,ull og nissekropper som bare venter på å bli tatt opp. Ikke farlig.... jeg ønsker høsten hjertelig velkommen. Så skal jeg nyte finværsdager ute i naturen og styggværsdager inne med alt det spennende man kan lage.
Ønsker alle dere en riktig god uke, uansett vær...:-)